Turku City Run 14.5.2016


Tästä kaikki alkoi. Kisat. Alkuperäinen suunnitelma oli mennä Ruisriikkiin vuoden 2015 syksyllä, mutta jouduin jättämään väliin plantaarifaskiitin takia. Se oli kuitenkin ensimmäinen juoksukisa, jota olin edes katsomassa ja ihmettelemässä miten noissa toimitaan.

Jännitin tätä ensimmäistä kisaa aika huolella, koska en tiennyt yhtään miten onnistuisin pitämään tasaisen vauhdin ja etten lähtisi liian nopeasti liikkeelle. Ja koko se tapahtuma jännitti. Että minäkö nyt ihan tosissaan olen tässä juoksijoiden joukossa esittämässä, että minustakin joskus tulee vielä juoksija. Hain numeron jo perjantaina illalla, koska halusin rauhassa kotona fiilistellä sitä ja hämmästellä miten hitossa se kiinnitetään :) Samalla myös yritin meditoida itseni hyviin tuloksiin. Siihen alta tuntiin, joka oli tavoite.


Lauantain koittaessa olin jo aika hyvin hermoraunio. En pystynyt kunnolla syömään aamulla jännitykseltä, mutta jotain sain vähän syötyä. Pikkusisko tarjosi kyydin kisapaikalle eli Caribiaan ja siellä olin hyvissä ajoin, jotta ehdin fiilistelemään ja osallistumaan rauhassa alkulämppään. 

Muutama sekunti ennen lähtöä vedin vielä syvään henkeä ja totesin, että nyt se sitten alkaa. Ja eikun liikkeelle. Lähdin tietysti liian vikkelään liikkeelle, koska se tilanne vaan vei mukanaan. Ajattelin silti, että ihan hyvältähän tämä tuntuu, joten antaa mennä vaan samalla. Fail. Eipä siinä montaa kilometriä tällä menty, kun jo alkoi tuntumaan vähän liian ikävältä. Jalat oli sementtiä ja syke taivaissa. 6 kilometrin kohdalla alkoi olemaan todellisia vaikeuksia ja 8 kilometrissa yritin lisätä vauhtia, mutta ei vaan kyllä jalat liikkuneet mihinkään. Ei sitten millään. Harmitti ja ärsytti. Yritin yhden selän pitää koko ajan silti näköpiirissä ja sen onneksi sainkin pidettyä enkä tipahtanut liian kauas vaikka suuria vaikeuksia olikin. Tuntia en alittanut, mutta olin silti silloin illalla ihan tyytyväinen, koska olin ylipäätään pystynyt vaikeuksista huolimatta pääsemään maaliin. Se onkin sitten eri juttu miten seuraavana päivänä harmitti kun se tunnin alitus ei tullut. Sinä päivänä ilmoittauduin Paavo Nurmelle juoksemaan 10k.

Oma aika: 1:03:11

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nuts Karhunkierros 31k 26.5.2018

Nuts Ylläs Pallas 55k 14.7.2018

Nuuksio Classic Trail Marathon 42k 1.9.2018