Siirry pääsisältöön

Turku City Run 14.5.2016


Tästä kaikki alkoi. Kisat. Alkuperäinen suunnitelma oli mennä Ruisriikkiin vuoden 2015 syksyllä, mutta jouduin jättämään väliin plantaarifaskiitin takia. Se oli kuitenkin ensimmäinen juoksukisa, jota olin edes katsomassa ja ihmettelemässä miten noissa toimitaan.

Jännitin tätä ensimmäistä kisaa aika huolella, koska en tiennyt yhtään miten onnistuisin pitämään tasaisen vauhdin ja etten lähtisi liian nopeasti liikkeelle. Ja koko se tapahtuma jännitti. Että minäkö nyt ihan tosissaan olen tässä juoksijoiden joukossa esittämässä, että minustakin joskus tulee vielä juoksija. Hain numeron jo perjantaina illalla, koska halusin rauhassa kotona fiilistellä sitä ja hämmästellä miten hitossa se kiinnitetään :) Samalla myös yritin meditoida itseni hyviin tuloksiin. Siihen alta tuntiin, joka oli tavoite.


Lauantain koittaessa olin jo aika hyvin hermoraunio. En pystynyt kunnolla syömään aamulla jännitykseltä, mutta jotain sain vähän syötyä. Pikkusisko tarjosi kyydin kisapaikalle eli Caribiaan ja siellä olin hyvissä ajoin, jotta ehdin fiilistelemään ja osallistumaan rauhassa alkulämppään. 

Muutama sekunti ennen lähtöä vedin vielä syvään henkeä ja totesin, että nyt se sitten alkaa. Ja eikun liikkeelle. Lähdin tietysti liian vikkelään liikkeelle, koska se tilanne vaan vei mukanaan. Ajattelin silti, että ihan hyvältähän tämä tuntuu, joten antaa mennä vaan samalla. Fail. Eipä siinä montaa kilometriä tällä menty, kun jo alkoi tuntumaan vähän liian ikävältä. Jalat oli sementtiä ja syke taivaissa. 6 kilometrin kohdalla alkoi olemaan todellisia vaikeuksia ja 8 kilometrissa yritin lisätä vauhtia, mutta ei vaan kyllä jalat liikkuneet mihinkään. Ei sitten millään. Harmitti ja ärsytti. Yritin yhden selän pitää koko ajan silti näköpiirissä ja sen onneksi sainkin pidettyä enkä tipahtanut liian kauas vaikka suuria vaikeuksia olikin. Tuntia en alittanut, mutta olin silti silloin illalla ihan tyytyväinen, koska olin ylipäätään pystynyt vaikeuksista huolimatta pääsemään maaliin. Se onkin sitten eri juttu miten seuraavana päivänä harmitti kun se tunnin alitus ei tullut. Sinä päivänä ilmoittauduin Paavo Nurmelle juoksemaan 10k.

Oma aika: 1:03:11

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nuts Karhunkierros 31k 26.5.2018

Vai että sellainen reissu. Tämä on nyt päällimmäisenä mielessä kun ajattelen viikonlopun retkeä. Retki oli kokonaisuutena erittäin tunnepitoinen ja pään sisältöä fileoitaessa on nyt mennyt muutama päivä. Varsinaista levään käärittyä sushia.

EPILOGI
Alunperin mun piti mennä nutseilemaan itseni ultrajuoksijaksi, mutta polvivamman kuntouttaminen vei odotettua kauemmin ja tein tyyliin tammikuussa päätöksen lyhentää matkaa. Järkipäätös. Ihan aina näissä jutuissa ei ole mitään tolkkua, mutta sentään jotain olen oppinut tällä matkalla vaikka se ei ehkä siltä aina vaikuttaisikaan muiden silmälaseihin. 
Juoksupossesta oli lähdössä myös Ässä, Lehtoska, Lea ja Janna, joten meno paniikki KK kävijöiden keskuudessa eikun yltyi mitä pidemmälle viikkoa mentiin. Juoksupossen tilannekeskus (whatsapp) kävi kuumana. Siis vieläkin kuumempana kuin yleensä. Vaikka se usein onkin suorastaan liekeissä, mutta nyt se oli suorastaan juhannuskokko. Itsellä oli ihan kummallinen zen johtuen ehkä osittain siitäkin et…

Nuts Ylläs Pallas 30k 14.7.2017

No niin, nyt on elämäni toinen polkujuoksukisa takana ja jestas, että muuten jännitti. Ihan yhtä paljon ellei ehkä enemmän kuin Bodomia. Meinasi ihan tosissaan mennä paniikin puolelle kun en tosiaan tiennyt mitä odottaa ja millaisia ne isot nousut on. Onneksi olin saanut pikkusysterin puhuttua matkaseuraksi, koska muuten olisin ollut täysin hermoraunio. Ajeltiin Kaarinasta Ylläkselle torstaina ja käytiin silloin illalla ihan pikainen katselmus tekemässä Ylläkselle. Ei menty kuin pienen matkaa, joka oli toisaalta tosi hyvä etten nähnyt miten pitkä nousu tuosta kehkeytyykään.

Perjantaina nukuttiin pitkään ja mentiin vasta ysin jälkeen aamiaiselle. Itselleni sopii vallan mainiosti myöhäinen iltapäivä kisalähtö vaikka se jännityksen puolesta onkin vähän huono. Mutta ruokailun kannalta äärimmäisen bueno. Sain siinä nimittäin kivasti juotuakin, joka helpottaa menoa. Keli näytti ihan mukavalta koko päivän (ei pieni vesisade mitään haittaa), mutta tietysti sitten 15 min ennen lähtöä iski aiva…

Helsinki City Marathon 12.8.2017 (DNF)

Nyt on sitten aika kirjoittaa tästä suuria tunteita herättäneestä ensimmäisestä maratonista. Tai sen yrityksestä. Olipa aikamoinen kokemus enkä olisi ihan tuota odottanut. Luulin että fysiikka kestäisi, mutta pään kanssa saattaa olla tekemistä. Mutta siihen palaan tuonnempana. Aloitanpa alusta.

Lähdin 9:12 bussilla Kaarinasta kohti Helsinkiä ja heti bussipysäkillä oli nainen, joka kysyi olenko menossa HCM:lle. Minulla ensimmäistä kertaa FMR:n takki päällä kisoissa, joten siitä ehkä osasi arvata mihin olen matkalla. Höpistiin siinä muutama sana lähinnä kelistä ja tekikin hyvä päästä juttelemaan. Siinä vaiheessa jo jännitti aika isosti. Bussissa yritin tankkailla urkkajuomaa ja vetäisin aamupalasmoothien. Pelipaikalla olin 11:30 ja kävinkin heti hakemassa numerolapun, jotta pääsen rauhassa vielä hengailemaan. Söin vielä puolenpäivän jälkeen puuroa ja join smoothien. Ja join hyvin vielä. Lähdin hyvissä ajoin myös jo varustesäilytyksen lähettyville ja siellä futiskentällä istuskeli mukava…